17ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

 

Εκδρομή

 Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες για τη μόνιμη έκθεση, μία αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, σύγχρονους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαίων και υπαίθριο χώρο, ο οποίος εξυπηρετεί και τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών.

Οι ενότητες  που παρουσιάζονται στο Μουσείο είναι οι εξής:

Η ενότητα του Ιδιωτικού Βίου:

περιλαμβάνει εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των κατοίκων των οικισμών της περιφέρειας της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ. - 4ος αι. μ.Χ.).

Η ενότητα του Δημόσιου Βίου

καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1500 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.

Η ενότητα των νεκροταφείων (νεκρόπολη):

περιλαμβάνει ευρήματα που προέρχονται από τα νεκροταφεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και χρονολογούνται από τα μυκηναϊκά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια.

 

 

 * Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Oι φοιτητές επιδεικνύοντας το φοιτητικό δελτίο ταυτότητας διέρχονται δωρεάν.

ACHAIA CLAUSS

Η ACHAIA CLAUSS βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται έως σήμερα.

Το γλυκό κόκκινο κρασί που πρωτοπαρήγαγε ο Gustav Clauss το 1873, ονομάστηκε «Μαυροδάφνη», προς τιμήν της Ελληνίδας αγαπημένης του με τα όμορφα μαύρα μάτια, της Δάφνης, που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο Gustav Clauss θεωρείται ο ιδρυτής και καθιερωτής του θεσμού του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελλάρι «Αυτοκρατορικό» (Imperial Cellar).

 

 

Στην πορεία του χρόνου, το πάθος και η σοφία του Gustav μεταμόρφωσαν την μικρή οινοποιία σε ένα ολόκληρο οινικό συγκρότημα, που γίνεται το λίκνο κρασιών - θρύλων.

Η ACHAIA CLAUSS είναι ένα καθ’ όλα σύγχρονο οινοποιείο, με σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι νέες ετικέτες Άρωμα Λόφου λευκό και ερυθρό, η Επιλογή Βαρελιών ερυθρή από πορφυρό Αγιωργίτικο, το δυναμικό παλαιωμένο Chateau Clauss αλλά και η κλασική Μαυροδάφνη είναι μόνο μερικά από τα κρασιά της παλαιότερης οινοποιίας στην Ελλάδα, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οινόφιλους. Διακόσιες περίπου χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ζωντανό θρύλο που λέγεται ACHAIA CLAUSS και να γευθούν τα προϊόντα της.